fbpx Джаз фестивалът „Д-р Емил Илиев“ 23 в Боровец с 6 концертни вечери от 4 август | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Джаз фестивалът „Д-р Емил Илиев“ 23 в Боровец с 6 концертни вечери от 4 август

За втора година Боровец ще бъде домакин на международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“, който ще се проведе от 4 до 9 август в сърцето на курорта – пред хотел Рила с прекрасен изглед към пистата.

Тази година в 6 вечери публиката напълно безплатно ще може да се наслади на концерти на известни музиканти от България и чужбина.

Д-р Таня Илиева (на снимката), съпруга на покойния д-р Емил Илиев, чието име носи и фестивала сподели повече подробности. 

По традиция фестивалът ще бъде открит от бигбенда на Благоевград, а гвоздеят на вечерта ще бъде британката Манал Ел-Фейтури, която заедно с VSFP (Варна суинг оркестра проджект) ще направи трибют с 13 хита на вечната Уитни Хюстън.

Васил Петров също ще бъде гост на феста, вечерта ще завърши със здравите ритми на Дърти Пърчис.

Челистката Линда Малчева, която е завършила в България, но от 14 години живее в Германия ще пристигне със своя група, с която ще изпънят барокова музика с джаз звучене.

Братя Владигерови, внуци на големия композитор Панчо Владигеров, ще пристигнат в България със специален проект.

Тази година сред участниците е световноизвестният кубински изпълнител Роберто Фонсека, който ще вдигне градуса в планинския курорт с горещи кубински ритми.

В последната вечер ще музицират британската група Matt Bianco, създадена през 1983 г., която е известна с успеха си в средата на 80-те години с джаз музика с латино звучене.

Водежи на концертите ще бъдат журналистът от БНР Николай Захариев и режисьорът Борис Панкин, тази с млади допълнения - дъщерята на семейство Илиеви - Лили, израсла още от съвсем малка с джаза.

На сцената на фестивала ще се представят и още музиканти, а всяка вечер след края на концертите, настроените ще продължи в джем сешън в бара на хотел Рила.

На 5 август от 11.30 гостите на Самоков и курорта ще могат да се срещнат с писателя Георги Господинов.

И тази година за малките ще се проведе лятна джаз академия, водена от преподавателят Виолета Ангелова.

Следете програмата на сайта на фестивала ТУК.