fbpx Електронен четец събира 2000 книги в 8,8 мм дебелина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електронен четец събира 2000 книги в 8,8 мм дебелина

Електронен четец събира 2000 книги в 8,8 мм дебелина

Идва ли краят на хартиените книги? След като живота ни се дигитализира, нормално е вече и книгите да станат електронни. Така домашната библиотека може да се събере в 8,8мм, благодарение на новия eBook-четец от серията Prestigio Libretto. Ултратънкото устройство разполага с 2GB вградена памет, WiFi свързаност и издръжлива батерия, с която потребителят може да прочете до 10 000 страници за едно зареждане. 
„Българските потребители вече проявяват сериозен интерес към четците за електронни книги и виждат в тях едно удобно и компактно решение,” коментира Любомир Бабуров, продуктов мениджър на марка Prestigio в ASBIS България. „Вече не е необходимо да се изправяш пред дилемата точно коя книга да вземеш със себе си на почивка през уикенда – благодарение на новите технологии цялата ти лична библиотека може да се побере в джоб или дамска чанта.”

Четецът Prestigio Libretto PER5062B е много лек като всички книги ще тежат само 240гр. Сензорният капацитивен дисплей с размер 6 инча (15.3см) е достатъчно голям за комфортно четене, без да прави устройството твърде обемно. Устройството използва технологията SiPix, която прави дисплея много устойчив, за разлика от стъклените E-Ink екрани на повечето електронни четци. Тя намалява натоварването върху очите на четящия, като наподобява традиционния мастилен печат върху хартия и използва естественото отражение на светлината.

Моделът поддържа 16 нива на сивото за осигуряване на още по-добро изображение.
Благодарение на вградения G-сензор изображението преминава автоматично от портретна в пейзажна ориентация при завъртане на устройството. 
Вградената памет на Prestigio Libretto PER5062B може да се допълни от micro SD карта до 32GB. Освен за четене на книги, моделът може да се използва и за слушане на музика или аудио-книги, като за това в комплекта са предвидени висококачествени слушалки. Цената за България е около 400 лв.