fbpx ERP системите ще стават все по-достъпни и за малкия и средния бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ERP системите ще стават все по-достъпни и за малкия и средния бизнес

ERP системите ще стават все по-достъпни и за малкия и средния бизнес

етикети

ERP секторът е един от най-перспективните технологични браншове днес, както и един от ИТ сегментите, при които вече се наблюдават признаци за стабилизиране. Иван Аржентински, управител на фирма Алое Ко – разработчик на българска ERP показва няколлко причини за развитието на технологията.
Ако в първоначалния етап системите са възприемати като лукс, вече се преминава към период на масово разпространение и възприемането им като необходимост. Няколко са причините за това. На първо място това е появата на повече разработчици и конкурентният натиск за намаляване на цените. На второ място – натрупването на опит в екипите по внедряване на ERP системи, който спомага за ускоряване процеса по внедряване и в крайна сметка - понижаване на неговата себестойност.
Компаниите, избиращи ERP система, ще гледат под лупа нейните функционалности и ще се стремят да получат възможно най-голямата добавена стойност срещу парите си. Марката на продукта ще играе все по-малка роля при избора на ERP, за сметка на реалната стойност, която системата може да предложи на клиента.
Услегата „ERP as a Service“ също е удобсто, при която клиентът не инсталира системата на свои компютри, а я използва дистанционно, достъпвайки я през уеб.