fbpx Evrotrust e победител в българското състезание на финтех акселератора на Райфайзен Elevator Lab | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Evrotrust e победител в българското състезание на финтех акселератора на Райфайзен Elevator Lab

Evrotrust e победител в българското състезание на финтех акселератора на Райфайзен Elevator Lab

Evrotrust е победител в Elevator Lab България 2018 – регионалното предизвикателство в рамките на най-големия финтех акселератор в Централна и Източна Европа, създаден от Райфайзен Банк Интернешънъл. Компанията спечели с проект за биометричо оторизиране на трети страни пред банката в конкуренция с иновативни идеи на още четири финалиста - Log Sentinel, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant.

Победителят получава парична награда в размер на 5 хиляди евро, както и право за участие директно за полуфинала на глобалната програма, където ще се конкурира с финтех проекти от цял свят. Ако се нареди сред отличените в Elevator Lab 2018, иновацията на Evrotrust може да стане достъпна за над 16.6 млн. клиенти на Групата Райфайзен.

„Тази година регистрирахме двойно по-голям интерес към българското предизвикателство на програмата – над 30 компании заявиха участие, а 16 от тях кандидатстваха със своите финтех иновативни идеи. Изборът на журито се спря на проекта, който има най-голям потенциал да достигне до финала на глобалното състезание и да бъде внедрен в работата на банките от Групата Райфайзен“, каза Даниел Алексиев, началник отдел Дигитално банкиране и иновации в Райфайзенбанк и ръководител на проекта Elevator Lab България 2018.

„Благодарни сме на екипа на Райфайзенбнак и експертите от журито за менторската подкрепа и насоки по време на програмата. Нашата стартъп идея може да бъде реализирана само с подкрепата на утвърдена компания като Райфайзен“ – заяви Константин Безуханов от Evrotrust.
Полуфиналната фаза на глобалната програма с участието на Evrotrust ще се проведе под формата на видео интервюта в началото на септември.
Наред с победителя в регионалното състезание, който ще представи България на международната сцена, Райфайзенбанк (България) отличи и проекта на Log Sentinel за проект за надеждно съхраняване на системни логове в блокчейн. Иновацията е впечатлила членовете на журито от Управителния съвет на банката, които виждат потенциал за съвместно сътрудничество с компанията на местно ниво в България.