fbpx Фестивал на меда подготвят в Поморие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фестивал на меда подготвят в Поморие

Фестивал на меда подготвят в Поморие

Първи национален фестивал на меда „Мед, море и слънце” ще се проведе от 27 юли до 10 август в Поморие. Всеки ден от 09:30 ч. до 21:30 ч. ще има изложба -базар на пчелен мед и пчелни продукти, разположен на централната пешеходна алея в града. Пчелари от цялата страна ще предлагат на жителите и гостите на града над 20 вида мед и пчелни продукти. Те ще демонстрират възможности за извличане на мед с различни пчеларски техники.
Фестивалът ще бъде открит на 27 юли (събота) от 10:00 часа на централната пешеходна алея в града. През целия ден, както и на следващия ще се провеждат лекции в НЦСР „Свети Георги” Поморие на различни теми, свързани с пчеларството.

В първият ден от фестивала от 10:45 ч. проф. Христо Мермерски ще открие семинара с лекция на тема  „Технологии и новости в медицинското приложение на меда”. От 13:30 началника на отдел „Месо и пчеларство” в ДФ „Земеделие” Кирилка Янина ще обсъди с посетителите „Възможността за развитие и финансиране на пчеларството – пчеларски програми и участието на пчеларите в тях”. От 15:15 ч. представители на фирма „Примавет” ще развият темата „Профилактика и здравеопазване на пчелите през различните сезони – болести по пчелите и нови препарати за борба с тях”. Валери Цеков ще изнесе лекция за новите пазари, маркетинг, тенденции и цени от 16:30 ч., а от 18:00 часа ще се прожектира филмът за опазването на пчелите и ползата им за оцеляване на човечеството – „Повече мед”.

Вторият ден от семинара 28 юли ще започне в 10:45 ч. с лекция от пчелар №  1 за 2005 г. Константин Якофов на тема  „Производство на пчелни „майки” за собствени нужди на пчелина и технология за производство на „цветен прашец”. В 13:30 ч. посетителите ще се запознаят с последните тенденции в производството на „пчелни кошери”, нови материали за направата им, въздействието върху пчелите и ползата от тях. Темата ще бъде развита от пчелар №1 за 2009 г. и председател на Клуба на пчеларите №1 в България Симеон Тодоров. От 16:30 часа доайенът на българското пчеларство Кирил Кирилов ще изнесе лекция на тема „Алтернативен начин за реализацията на произведените пчелни продукти”. От 18:00 часа отново ще се прожектира филмът „Повече мед”.

Facebook коментари