fbpx Фонд за развитие на летище Бургас ще стимулира целогодишни полети | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Фонд за развитие на летище Бургас ще стимулира целогодишни полети

На специална среща днес в сградата на Община Бургас с представителите на всичките 13 общини в Област Бургас, концесионерът на Летище Бургас – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, потвърди официално своята финансова и експертна подкрепа за създаване на сдружение с нестопанска цел "Фонд за развитие на летище Бургас", по инициатива на кмета на Община Поморие – г-н Иван Алексиев, с председател на бъдещото сдружение – кметът на Община Бургас – г-н Димитър Николов.

Управителният съвет на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД присъства в работната среща, в която участие взеха кметове и председатели на общински съвети от общините: Бургас, Поморие, Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе и Царево, като на нея концесионерът на Летище Бургас активно приветства конструктивния диалог, заяви своето финансово участие с 200 000 лв. и подкрепи идеята за създаването на такъв фонд за стимулиране на целогодишни полети от и до Летище Бургас. Планира се всички преговори за такива полети с авиокомпаниите да се водят от общините, а „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще подпомага процеса. Решението за създаването на сдружението ще бъде взето от общинските съвети на 13-те общини до края на месец март, а учредително събрание се планира в началото на месец април.

„Приветствам конструктивния обмен, който имахме на срещата с кметовете. Със сигурност, ние подкрепяме всички усилия за увеличаване на зимния трафик и развитие на свързаността на Южното Българско Черноморие!“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – д-р Франк Кванте.