fbpx dm България с рекорден оборот за изминалата финансова година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

dm България с рекорден оборот за изминалата финансова година

За последната финансова година dm България отбелязва рекорден оборот от 215 млн. лв. По този показател компанията е лидер по оборот в сектора на търговията с дрогерийни стоки в страната.

Една от причините е огромно разнообразие от над 16 000 продукта за красота, здраве, лична и домашна хигиена, грижа за бебето и така нататък, пазаруване в удобни и уютни магазини и компетентна консултация от отлично подготвен dm дрогерист. Друга причина за рекордния оборот е експанзията на dm България, като на 9 ноември бе открих 100-ният магазин за страната.

"Резултатите ни са и доказателство, че хората харесват разнообразието от дрогерийни стоки с високо качество на разумни цени и с удоволствие пазаруват в нашите магазини. С отварянето на нашия стотен магазин, със старта на онлайн магазина и на мобилното ни приложение все повече клиенти ще могат да се възползват от удобството, което им предоставяме.“, споделя Андрей Петров, председател на Борда на управителите на компанията. 

През последната финансова година размерът на инвестициите на компанията е нараснал с 21,8% и достигна почти 8,2 млн. лв. 

През септември dm България пусна и своя български онлайн магазин, като в него клиентите на веригата могат да открият близо 8 500 от любимите си дрогерийни стоки. Една от най-харесваните функционалности е услугата „Експресно получаване в  магазин“. С нея всеки клиент, който има регистрация в „Моят dm акаунт“, безплатно може да заяви получаване на поръчката си в най-удобния dm магазин и да я вземе в рамките на 3 часа. Веригата предлага и доставка с куриер, която е безплатна за поръчки над 100 лева.

„Откриването на онлайн магазина ни е следваща стъпка в утвърждаването на dm като любима верига на хората за пазаруване на дрогерийни стоки. За нас като компания, която поставя човека в центъра на своята дейност, е много важно, че така хора от градове, в които нямаме магазини могат да пазаруват бързо и удобно от dm.“, сподели Цонка Иванова-Терзиева, управител „Маркетинг и снабдяване“ на dm България.

В началото на ноември dm България пусна и своето мобилно приложение, с което надгражда клиентското изживяване при пазаруване в онлайн магазина на компанията. То вече може да бъде изтеглено от Google Play Store и Apple App Store.

За една година броят на служителите на dm България е нараснал с 14% и вече надминава 1000 души.