fbpx Бургас има нова, модерна придобивка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бургас има нова, модерна придобивка

Бургас има нова, модерна придобивка

От днес Бургас има нова придобивка – отваря врати мол Galleria Burgas. Изграждането чу започна преди около 2 години. За това време фирмата изпълнител на проекта - „Планекс” ООД, и нейните подизпълнители са наели общо 1500 души на работа – изцяло от региона. И след края на строителните дейности Galleria Burgas ще продължи да бъде сред най-големите местни работодатели. Магазините и заведенията на мола ще се обслужват от около 700 души, с охраната и почистването ще бъдат заети още 200.

Galleria Burgas е първият търговско-развлекателен комплекс от международен ранг в града. Той е 100% собственост на базираната във Варшава компания Globe Trade Centre S.A. /GTC/, която многократно е обявявана за Инвеститор номер 1 през годините за Централна и Източна Европа. В изграждането и пускането в експлоатация на обекта в Бургас са вложени над 75 000 000 евро от собственика GTC Bulgaria.

Galleria Burgas разполага с 87 793 кв.м. разгъната застроена площ, от които 58 147 кв.м са надземни и 29 645 кв.м - подземни. Търговските площи са разположени върху 37 000 кв. м. На площ от 3 550 кв.м е разположен зеленият покрив, който е не само уникална паркова зона за отдих и почивка на посетителите, но повишава и изолационните и енергоспестяващи качества на сградата.

Интересно е, че 90% от площите са заети, преди да бъде прерязана лентата. Очаква се на ден средно по 30-40 хил. души да посещават новия бургаски мол. През първата седмица след откриването прогнозите са за над рекордните 70 хил .души дневно.
Наред с построяването на мола, инвеститорите са изградили нова и модерна инфраструктура за достъп, нова вело, автомобилна и пешеходна улица, както и нов красив парк за намиращия се в близост жилищен комплекс. Galleria Burgas цялостно ще повиши качеството на живот в региона, ще предложи нови и необходими услуги за населението и туризма.

Facebook коментари