fbpx Нова сухопътна транспортна връзка свързва Истанбул и София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова сухопътна транспортна връзка свързва Истанбул и София

Вследствие на нарастващата търговия между Турция, ЕС и останалата част на света TNT стартира този месец ежедневни транспортни услуги, които свързват София и Истанбул, а оттам с всички европейски страни чрез Европейската сухопътна мрежа на компанията. В момента TNT е единственият експресен оператор, който осъществява регулярна сухопътна връзка между цяла Европа и Истанбул, предлагайки икономична и надеждна алтернатива за доставка на не толкова спешни пратки.

Транзитното време от Истанбул до ключови eвропейски бизнес центрове варира между 4 и 7 дни в зависимост от разстоянието до дестинацията. В Турция TNT управлява мрежа, състояща се от 26 оперативни центъра и депа, също така автомобилен парк от 328 транспортни средства, която свързва Истанбул с други големи градове в страната като Анкара, Измир, Адана и Бурса. Новата ежедневна транспортна услуга е допълнение към вече съществуващата регулярна въздушна експресна връзка до Истанбул.

Икономиката на Турция нараства средно с 6% годишно от 2010 г. насам благодарение и на вътрешното търсене и подобряването на търговската дейност. През 2015 г. се очаква растеж от още 3%. Европейският съюз е партньор номер едно за Турция по отношение на внос и износ. (Световната банка, 2014).