fbpx Австрийската компания Julius Meinl отпразнува 160 години с ретро разходка в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Австрийската компания Julius Meinl отпразнува 160 години с ретро разходка в София

Успешната австрийска семейна компания Julius Meinl, глобален посланик на виенската кафе култура отпразнува 160 г. с разходка с ретро трамвай в София и чаша ароматно кафе.

Глобалният успех на Julius Meinl се основава на традиционните ценности: пет поколения опит в кафето, висококачествени продукти и отлично обслужване на клиентите, ценности, които днес вече не могат да се приемат за даденост.

Компанията се нарежда сред 3-те най-добри марки кафе в над 40 държави и е лидер на пазара в Австрия, Централна и Източна Европа, Адриатика, Русия и Дубай.

Историята на успеха започва през 1862 г. с откриването на магазин за хранителни стоки в центъра на Виена. Скоро след това Юлиус Майнл I разработва една от първите в света механични техники за печене на кафе, за да гарантира постоянно качество на кафето. Това революционно изобретение поставя основата на международния успех както на компанията, така и на марката Julius Meinl.

Днес повече от 40 000 ресторанта и бизнес клиенти по целия свят разчитат на изисканите смеси за кафе и чай от Julius Meinl. Julius Meinl Industrieholding разчита на първокласно качество от най-добре развиващите се региони в света за производството на избрани марки кафе и чай.

Печенето и преработката на суровото кафе се извършва в две фабрики във Виена, Австрия и Виченца,Италия, като създаването на нови смеси се извършва традиционно в централата във Виена на адрес Julius Meinl Gasse 3-7. Всяка година се изпичат 16 000 тона първокласно кафе на зърна.

Около 5 милиона чаши кафе Julius Meinl се сервират в повече от 70 страни всеки ден, което е около 1,8 млрд. чаши годишно. За да гарантира, че всяка чаша кафе Julius Meinl отговаря на строгите изисквания за качество на компанията, тя обучава около 1200 ресторантьори и техния персонал всяка година в Академията за кафе Julius Meinl във Виена. В допълнение, Julius Meinl предава своите експертни познания за кафето на световни семинари и обучения за служителите на своите клиенти: от познания за важността на печенето на кафе, до перфектната екстракция на кафето.

Компанията не прави компромиси по отношение на най-високото качество и най-доброто обслужване за своите партньори, следвайки стъпките на своя основател, Юлиус Майнл I, който поздравява клиентите с легендарните думи „Как мога да ви обслужа?“.