fbpx За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра – Ботевград | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра – Ботевград

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра Ботевград в участъка между селата Новачене и Скравена. Трасето е около 7,5 километра, включвайки и обхода на Новачене.

Новината съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Днес той заедно със заместник-министър Николай Шушков и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Венцислав Ангелов направиха проверка на строителството на пътя Видин – Ботевград в участъка между с. Лютидол и Ботевград.

„Напреднали сме изключително много и продължаваме да работим интензивно“, каза след инспекцията министърът и съобщи, че участъкът е с отделно разрешение за строеж и ще бъде въведен в експлоатация отделно. Той припомни, че първото разрешение за строеж е от 2016 г. за участък от един километър, а в останалата си част разрешенията за строеж са основно от края на 2020 г.

„Работим, за да бъдат изградени така, че този път да бъде с истински статут на скоростен път и очаквам до около месец и половина да бъдат одобрени ПУП-овете“, обясни още регионалният министър. Той беше категоричен, че много по-рано е трябвало да се случи проектирането и строителството на скоростния път Ботевград – Видин. В момента се работи интензивно – на места по отчуждаване, на други места по строителство, а на трети по одобряване на Подробни устройствени планове, стана ясно още от думите на Шишков.