fbpx Инициатива “Призив" дари 20 000лв. на фондация “По-диви Родопи” в подкрепа на застрашените видове животни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Инициатива “Призив" дари 20 000лв. на фондация “По-диви Родопи” в подкрепа на застрашените видове животни

Албумът “Призив” с автентични звуци, в подкрепа на застрашените видове в Родопите, надхвърли 35 хил. слушания и така достигна финалния си етап на дарение към фондация „По-диви Родопи“ на обща стойност 20 000 лв. Средствата са оползотворени за най-мащабното завръщане на елени у нас, като благодарение на сумата, до момента над 40 eлена лопатар и 7 благородни еленa успешно бяха презаселени в Родопите. Планират се и образователни програми, които да приобщят към каузата деца и юноши.

Инициативата е продължение на дългогодишното партньорство между минерална вода “Велинград ALCALIA”, търговска марка на Тимбарк България, и фондация “По-диви Родопи”, а дарението до момента е оползотворено за завръщането на едри тревопасни елени лопатари и благородни елени. Това включва закупуването им от развъдни центрове, транспортирането им до Източни Родопи, осигуряване на храна по време на адаптацията към новото място и други. Като резултат, през последните няколко месеца са разселени над 40 елена лопатар и 7 благородни елена. Презаселването им подпомага биоразнообразието на този регион, съответно завръщането и на големите хищници и редки и застрашени птици като белоглавия, египетския и черния лешояд.