fbpx Създават алманах за образование в подкрепа на учители и ученици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Създават алманах за образование в подкрепа на учители и ученици

Образователната организация „Знам.бе“ обявява Национален конкурс за електронни образователни материали. Идеята на организаторите е да съберат учебни материали на едно място и да ги обединят в „Електронен алманах на българското образование“, който да бъде достъпен за всички учители и ученици в България. От организацията вярват, че именно така ще повишат нивото на качественото учебно съдържание за всички.

„Ние в „Знам.бе“ вярваме, че свободното споделяне на знания и умения е в основата на това да се развиваме и да правим образованието в България още по-добро. Началото на 2020 година изправи всички ни пред ново предизвикателство. За да запазим здравето си и да съхраним живота на хората около нас, отговорно приехме мерките за социална изолация. Образователната сфера - също. Ситуацията ни принуди да заменим топлината на живия контакт с учениците с общуване онлайн, през екрани, електромагнитни вълни и кабели. Принуди, но и провокира - започнахме да се приспособяваме към виртуалната среда и разнообразните възможности, които предлага тя. Много учители вече създават сериозно количество мегабайти, наситено с качествени учебни материали“, споделя Ангел Георгиев – основател на Знам.бе и учител.

В конкурса могат да участват всички учители, които искат да допринесат за повишаване на нивото на качествено електронно образователно съдържание. Платформата за кандидатстване ще бъде отворена от 4 юни до 30 юли в сайта на Знам.бе. Учителите ще имат възможност да изпратят видео урок на тема от предмет и клас по избор или други авторски електронни обучителни материали.

Представянето на Електронния алманах на българското образование и обявяването на победителите ще се състои на 31 август. Всички материали ще бъдат прегледани и одобрени от жури, в което участват представители на бизнеса и образованието – Ангел Георгиев – Знам.бе, Виктор Балабанов – Знам.бе, Иван Йонков – Знам.бе, Светлин Наков – СофтУни, Елена Маринова – Мусала Софт, Елица Моллов – Ривърсайт Трежъри, Кристиян Михайлов – ПАРА и Наталия Митева – Телелинк.

Победителите в конкурса ще получат награди от партньорите на събитието и възможност и подкрепа за създаване на още обучителни материали. Алманахът ще бъде издаден като официална публикация и всеки  учител, чиято разработка е представена, ще бъде съавтор на изданието.