fbpx Коника Минолта България представи възможностите на обогатения печат | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Коника Минолта България представи възможностите на обогатения печат

Konica Minolta България представи различните възможности на професионалния печат в рамките на отворени дни за медиите, образователни институции и дизайн общността.

По време на демонстрацията пред участниците се проследи цялостен процес по създаване на уникален краен печатен продукт - бързо и лесно изцяло с дигитални технологии. Събитието демонстрира високотехнологичните възможности на решенията на компанията, които подобряват и преобразяват бизнес процесите.

Машина за полагане на ламинат

Демонстрационната част стартира с отпечатването на файлове за опаковки на AccurioPress C7090. Процесът минава прилагане на защитен слой ламинат с Amiga 36, а след това се добавят специални ефекти с AccurioShine 3600, като например златни или сребърни елементи. Прецизното, но компактно решение за рязане и биговане с автоматично подаване и голям капацитет Plockmatic ColorCut SC6500 завършва процеса и доставя на изхода абсолютно готов продукт, който привлича поглед на потребителите от пръв поглед.

На финала машина бигова и отрязва опаковката по зададени параметри

Ключов момент от демонстрацията беше подчертаването на значението на обогатяването на печата – процес, който трансформира обикновения лист в изключително атрактивен и висококачествен печатен продукт. Това включва полагането на UV лак и фолио, които добавят стойност и осигуряват по-различно потребителско изживяване.

Ефектите на дигиталния печат зависят от фантазията и желанията на клиента

Предимството на дигиталния печат е, че могат да се правят и съвсем къси серии, дори и само един лист, според нуждите на клиентите.  

Променящите се нужди на купувачите водят до факта, че цифровите етикети например, се превърнаха в нарастващо изискване сред доставчиците. Също така производителите на етикети могат да се възползват от по-голямото търсене на по-персонализирани предложения, като много от тях произвеждат етикети в рекорден брой в по-кратки срокове.

Шоурумът на Коника Минолта България на адрес гр. София, ул. Витошки камбани 9, е отворен за всички представители на полиграфическия бранш, които искат лично да се убедят в изключителното качество на решенията, предлагани от компанията.