fbpx Открити приемни в 5 града за нередности в храните | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Открити приемни в 5 града за нередности в храните

Министерство на земеделието и храните и Националната ветеринарномедицинска служба организират открити приемни по повод Световния ден на потребителя. Приемните ще бъдат разположени в специално изградени за целта шатри на централни места във Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Враца на 15 март (понеделник). В тях гражданите ще могат да подават сигнали за нередности по отношение на храни от животински произход към инспектори от „Държавния ветеринарно-санитарен контрол”.

Ветеринарните инспектори ще разясняват на потребителите какви сигнали приема ДВСК, как реагира на тях, за спазването на какви изисквания трябва да се следи в заведенията и търговската мрежа.

В рамките на месеца, в който се отбелязва Световният ден на потребителя, е организирана и пътуваща изложба под надслов „Потребителят трябва да знае”. Целта на изложбата е да информира потребителите за техните права при производството и търговията с хранителни стоки и да ги провокира самите те да следят за нередности при предлагането на такива продукти на пазара. Изложбата вече посети градовете Пловдив и Русе, до 17 март ще бъде във Варна, а от 18 до 28 март ще могат да я разгледат и гражданите на Враца.