fbpx Фестивал на снежни фигури край Добринище | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фестивал на снежни фигури край Добринище

Пирин планина е домакин на първия по рода си фестивал на снежните фигури за България. Той се провежда дебютно в района на хижа „Безбог”, близо до Безбожкото езеро, до град Добринище между от 20.02.2013 г. до 02.03.2013 г. Организаторите имат за цел да представят тази живописна област не само като място за спорт, а и като алтернативна сцена за изява и развитие на различни талантливи артисти.
Фестивалът се провежда в рамките на десет дни, като над 30 участника, разделени на отбори, ще работят върху снежните си произведения. В последния ден от конкурса за впечатляващи снежни фигури – 2-ри март, събота, ще се проведе и церемония по награждаването на най-добрите. За целта, ще бъде изградена и сцена за живи изпълнения. Всеки от участниците ще получи и поощрителна награда от DIEL SPORT.
Водещ на феста е Kaska Maska от група PIZZA. Освен него за музиката отговарят великотърновският реге артист NRG_D и неговият колега Герата, с когото имат общ алтернативен проект. Реге музиката не е случайно подбрана за събитието - организаторите наблягат на връзката между природата и чистотата в отношенията.
Като част от програмата се предвижда изграждане на леден бар, осигуряващ напитки за присъстващите. За скиорите и сноубордистите са изградени три рампи, върху които могат да покажат уменията си. Усилията им ще бъдат възнаградени с подаръци от кремове Perskindol. Друго забавление по време на фестивала е изграждането на иглута в близост до хижа „Безбог“. За финал на фестивала, ще бъде организирано нощно парти в самата хижа „Безбог”, където за забавлението на всички ще се погрижат симпатягите от Cool End The Ghe.