fbpx Премиера на мюзикъла "Баща ми бояджията" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Премиера на мюзикъла "Баща ми бояджията"

На 8 май Софийската опера представя премиерата на „Баща ми бояджията“– мюзикъл от Петър Ступел и Константин Драгнев.

„Баща ми бояджията“ е един от най-гледаните филми у нас през 70-те години на XX век. Сценарист е Васил Цонев, по едноименния му разказ от сборника „Едно време в Овча купел“.

Сценична адаптация Пламен Карталов.
 
Действието се развива през далечната 1932 година – в навечерието на Нова година (31 декември).

Идеята за сценичната адаптация на „Баща ми бояджията“ е на режисьора Пламен Карталов. Неслучайно той решава да даде нов живот на този мюзикъл. Така един от най-обичаните филми на българското кино за първи път идва от екрана на сцената на Софийската опера.

Мюзикълът като жанр вече е част от една нова репертоарна политика на Софийската опера с мотивиращата основна цел да привлича, създава и отглежда нова и най-млада публика. Нека да кажем, че операта преоткрива себе си с иновативни форми за нови контакти с нови зрители.
 
„Баща ми бояджията“ следва намеренията от успешно доказан интерес на нова и най-широка публика, за първи път влизаща в Софийската опера заради „Мама миа!“, „Клетниците“ и „Шрек“. 

Популярният актьор Калин Врачански е поканен в главната роля на учителя Андреев. В образа на фабриканта Маринов ще видим Славчо Пеев, който изпълнява тази роля и в едноименния филм.