fbpx Финализирана е сделката с новия собственик на Булсатком | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Финализирана е сделката с новия собственик на Булсатком

Приключи сделката по придобиването на водещия оператор за платена телевизия и широколентови услуги Булсатком. Новият собственик е Viva Corporate Bulgaria, представлявана от предприемача Спас Русев - инвеститор на телекомуникационния пазар в Югоизточна Европа, доскоро акционер във Виваком.

“Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком, с цел да подкрепи  възходящата траектория на развитие на компанията като в същото време запази успешната формула клиентът да е в центъра на стратегическото планиране на дейността. Ще продължим да концентрираме усилията на Булсатком в разработване на ключови продукти и услуги - платена телевизия, разнообразно съдържание и фиксиран интернет с отлично качество на достъпни цени” - коментира Спас Русев.

Булсатком е най-големият доставчик на платена телевизия в България с водеща позиция в сателитната телевизия. През своите DTH и IPTV2.0 платформи компанията дистрибутира над 240 телевизионни канала, 230 от които с HD качество и 8 с 4К/UHD.

“Мениджмънт екипа на Булсатком посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме готови заедно с новия инвеститор да работим усилено, за да затвърдим водещата позиция на Булсатком на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги” - каза Станислав Георгиев, изпълнителен директор на Булсатком.