fbpx Ford Mustang е най-продаваният спортен автомобил за първото полугодие на 2015 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ford Mustang е най-продаваният спортен автомобил за първото полугодие на 2015 г.

Клиентите по света превърнаха Ford Mustang в най-продавания спортен автомобил в света за първата половина на годината, според данните за глобалните регистрации на IHS Automotive. Глобално са продадени 76 124 автомобила за първите 6 месеца на 2015 г., което е 56% ръст спрямо същия период миналата година.

Първите продажби показват, че в Европа най-популярните екстериорни цветове за купето и кабриолета са Race Red и Magnetic Grey (21% от общите продажби). Европейските клиенти на купето предпочитат червения цвят Race Red (24%), докато клиентите за кабриолета – Magnetic Grey (32%).

До момента купето заема 3 от 4 продажби в Европа (72%), а 2-ма от 3-ма клиенти са избрали 5.0-литровия V8 двигател на Ford с 421 к.с. (64%).

Водачите в Европа са разделени почти поравно между 6-степенната механична (51%) и 6-степенната автоматична трансмисия (49%). Въпреки това автоматичната трансмисия се доказва като по-предпочитана за клиентите на 5.0-литровия V8 двигател (57%), а механичната скоростна кутия – за 2.3-литровия EcoBoost двигател с 317 к.с. (65%).

Ford Mustang е достъпен за клиентите от над 100 пазара по света. Добавянето на Mustang с десен волан към гамата позволява износ до повече от 25 допълнителни пазара по света, вкл. Великобритания, Южна Африка, Австралия, Нова Зеладия, Япония, Кипър и част от Карибските острови.

Продажбите на Mustang в САЩ и Азия стартираха миналата зима, а първите автомобили на европейските пазари – това лято.

Новите клиенти движат ръста на продажбите в САЩ, особено в региони като Южна Калифорния – най-големия пазар за спортни автомобили в страната според IHS – където продажбите към крайни клиенти са се увеличили повече от два пъти тази година.