fbpx Новият Focus с две награди EURO NCap | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Focus с две награди EURO NCap

Новият Focus с две награди EURO NCap

етикети

Благодарение на новия Focus, Ford е първият автомобилен производител от нелуксозния сегмент с две награди от Euro NCAP. Focus е отличен заради Системата за активно спиране в града, която следи пътя пред автомобила и автоматично го спира при опасност от предстоящ сблъсък. Другата награда е за Системата за спазване на лентата, при която предната камера следи дали автомобилът доближава маркировката и прилага леко усилие във волана, за да алармира водача.

Моделът постигна също и максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP, включително най-високия възможен резултат за защита на децата при челен и страничен удар. Focus изпъкна още и в категориите за защита на пътниците и пешеходците.
Системата за активно спиране в града намалява риска от сблъсъци при ниска скорост, като следи пътя за спрели автомобили и автоматично спира, ако засече спряла кола по траекторията на движение и индикира опасност от сблъсък.
При скорост до 30 км/ч сензорът в горната част на челното стъкло сканира пътя на 7.6 метра пред автомобила за евентуални препятствия. Ако автомобилът наближи спиращ, бавно движещ се или спрял автомобил отпред и изчисли, че е възможен сблъсък, подготвя спирачките. Ако водачът не реагира (липсва намеса във волана или спирачките), автомобилът сам задейства спирачките автоматично и намалява въртящия момент на двигателя.
Системата за спазване на лентата използва камерата в челното стъкло, за да следи пътя пред автомобила. Картината от камерата постоянно се анализира с цел установяване позицията на автомобила спрямо маркировката на пътя. Тази информация се използва, за да се помогне на водача да остане в желаната лента.
Ако системата засече неволно напускане на лентата, прилага леко усилие във волана за предупреждение на водача. Програмирана е да разпознава маневри като изпреварване. Системата за активно спиране в града и Системата за спазване на лентата са напълно автоматични, но могат да бъдат изключени от бутон.
Наградата на Euro NCAP за 5-звездна сигурност потвърждава структурното съвършенство на глобалната платформа на Ford за С-сегмента. C-MAX и Grand C-MAX споделят същата платформа като новия Focus и миналата година също получиха 5 звезди на тестовете на Euro NCAP.

Facebook коментари