Френският посланик у нас тества електрическото Renault Zoe

В продължение на една седмица, френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан тества 100% електрическото Renault ZOE, което известява началото на нова ера, в която електрическата мобилност става достъпна за всички. Тестдрайвът на модела се случва в седмицата под наслов: „Френска седмица на иновациите и устойчивото развитие в България“, в която Френският Институт организира дебат, посветен на „Града на бъдещето“ и кръгла маса на тема „Иновациите като решение на климатичните промени – сфера на сътрудничество между публичните и частните субекти”.

Френска седмица на иновациите и устойчивото развитие в България се провежда малко преди най-дългоочакваната конференция за климатичните промени. От 30 ноември до 11 декември 2015 г., Франция е домакин и председател на COP21, 21-ата конференция на Обединените нации за климатичните промени. Официален партньор на това събитие, Алиансът Renault Nissan дава заявка за една новаторска и отговорна мобилност. По време на тази 21-ва среща на върха, 100% електрическите автомобили на Алианса Renault Nissan ще извозват участниците до мястото на преговорите – Льо Бурже.

В рамките на конференцията COP21 всеки ще има възможност да тества 100% електрическите автомобили Renault, а Алиансът ще отговори на всичките въпроси, свързани с екологичното шофиране

Моля коментирайте