fbpx Електрическият Ford E-Transit със златно отличие от Euro NCAP | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Електрическият Ford E-Transit със златно отличие от Euro NCAP

етикети

Богатата гама от асистиращи системи за безопасност спечели на изцяло електрическия лекотоварен Ford E-Transit златна награда от независимата организация Euro NCAP.

Отличието идва в резултат обстоен анализ на технологиите в помощ на водача, като автономно аварийно спиране при приближаване на автомобили, велосипедисти и пешеходци, поддържане на лентата и разпознаване на пътните знаци, както и системите за наблюдение на пътниците.

Така Ford предлага единствените две превозни средства в 2-тонния лекотоварен сегмент с най-високата награда на Euro NCAP, след като дизеловият модел в гамата Transit получи първата, учредителна такава през декември 2020 г.

E-Transit предлага технологии за безопасност, като асистент, предотвратяващ сблъсъци, с разпознаване на пешеходци, интелигентен адаптивен круиз контрол с разпознаване на пътните знаци, система за следене на сляпата зона в зрителното поле и предупреждение при смяна на лентата, асистент за кръстовище, 360-градусова камера и асистент за спиране на заден ход.

Симулациите на Euro NCAP тестваха предупрежденията за водача и действията на технологиите за активна безопасност при приближаване към паркирани или бавно движещи се превозни средства, както и при внезапно рязко спиране на автомобила отпред. Тестовете включваха още множество вероятни сценарии в градска среда, която според Ford ще е потенциално най-типична за E-Transit – реакции при внезапно изскочило на пътя дете и при неочаквана поява и/или пресичане на велосипедисти и пешеходци.

Златната награда за E-Transit затвърждава лидерството на Ford при технологиите за безопасност на лекотоварните автомобили. Transit Custom също е неин носител, което прави Ford единственият производител, който има ванове със златен рейтинг в сегментите с товароносимост 1 тон, 2 тона и електрически лекотоварни автомобили.

 

Компанията има пилотни проекти с избрани клиенти в цяла Европа, опериращи автомобили E-Transit в типичната си ежедневна работа. Доставките на електрическия ван към всички негови клиенти започват по план през пролетта на 2022 г.