fbpx Град на виното ще посрещне гоститe на Винария 2015 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Град на виното ще посрещне гоститe на Винария 2015

Град на виното ще посрещне гоститe на Винария 2015

Над 40 изби ще покажат вина от новата си реколта 2014-а, неизлагани никъде досега. От 4 до 8 март 2015 г. посетителите на Международния панаир в Пловдив ще могат да видят, освен най-доброто от българските и чужди изби, и най-интересното в областта на селското стопанство, както и специализирани изложби на биохрани, мед и пчелни продукти.

„Българското вино повишава конкурентоспособността си на международните пазари и има претенцията да възвърне позициите, които имаше преди години. Наблюдаваме повишаване на качеството на българските вина, както и непрекъснато увеличаване на инвестициите в производствените технологии. Докато преди години гонехме количества за руския и други пазари на ниска цена, сега вината ни са позиционирани в по-висок ценови сегмент“, каза Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

Изцяло нова концепция и оригинален дизайн ще посрещне гостите на „Винария“ в 11 палата на Международен панаир Пловдив, където ще бъдат представени и чуждестранни изби от Италия, Испания, Португалия, Гърция и др.

„Тази година очакваме над 50 000 посетителя - заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Стартирахме инициативата да съберем 7 изложения по едно и също време, за да се получи мегафорум на селското стопанство, храните, виното и туризма. Вярваме, че той ще е по-полезен за бизнеса и ще подкрепи този важен сектор на икономиката.“

Всеки посетител ще може да опита и да си купи вино на заводски цени. В момента в Пловдив се строи и специален град на виното с малки къщи във възрожденски стил и пъстра главна улица. Там различните изби и производители на гурме специалитети ще излагат и продават своята продукция, ще има концерти на известни изпълнители и безплатни винени лекции.