fbpx Град на виното ще посрещне гоститe на Винария 2015 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Град на виното ще посрещне гоститe на Винария 2015

Над 40 изби ще покажат вина от новата си реколта 2014-а, неизлагани никъде досега. От 4 до 8 март 2015 г. посетителите на Международния панаир в Пловдив ще могат да видят, освен най-доброто от българските и чужди изби, и най-интересното в областта на селското стопанство, както и специализирани изложби на биохрани, мед и пчелни продукти.

„Българското вино повишава конкурентоспособността си на международните пазари и има претенцията да възвърне позициите, които имаше преди години. Наблюдаваме повишаване на качеството на българските вина, както и непрекъснато увеличаване на инвестициите в производствените технологии. Докато преди години гонехме количества за руския и други пазари на ниска цена, сега вината ни са позиционирани в по-висок ценови сегмент“, каза Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

Изцяло нова концепция и оригинален дизайн ще посрещне гостите на „Винария“ в 11 палата на Международен панаир Пловдив, където ще бъдат представени и чуждестранни изби от Италия, Испания, Португалия, Гърция и др.

„Тази година очакваме над 50 000 посетителя - заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Стартирахме инициативата да съберем 7 изложения по едно и също време, за да се получи мегафорум на селското стопанство, храните, виното и туризма. Вярваме, че той ще е по-полезен за бизнеса и ще подкрепи този важен сектор на икономиката.“

Всеки посетител ще може да опита и да си купи вино на заводски цени. В момента в Пловдив се строи и специален град на виното с малки къщи във възрожденски стил и пъстра главна улица. Там различните изби и производители на гурме специалитети ще излагат и продават своята продукция, ще има концерти на известни изпълнители и безплатни винени лекции.