fbpx Hertz/Аутотехника отчита 50% ръст за последните пет години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Hertz/Аутотехника отчита 50% ръст за последните пет години

Водещата лизингова и рент-а-кар компания Hertz/Аутотехника посрещна още едно успешно начало на лятото с впечатляващо парти за партньори и клиенти, а поводите бяха 22-рият рожден ден на компанията и добрите резултати за последните години.

„Ние обичаме да говорим с клиентите си, както за бизнес стратегии и взаимопомощ, така и да празнуваме и да се забавляваме с тях. Основен приоритет за нас е доверието в нас и нашия бранд. Hertz Lease надхвърли бизнес модела "автомобил на оперативен лизинг " и се доказа като гарант за висок стандарт и гъвкави решения за своите партньори, каза Кристина-Чакърова Колева, оперативен мениджър Hertz/ Аутотехника ООД.

Аутотехника ООД/ Hertz Lease е първата лизингова компания на пазара в България. Тя развива продуктът оперативен лизинг от 1995 г. насам. Фирмата е  официален представител освен на бранда Hertz, така и на още 3 (три) американски марки за рент-а-кар –Thrifty Car Rental, Dollar и FireFly  и официален представител на SEAT - автомобили, резервни  части и аксесоари. 

„ Отчитаме впечатляващ ръст за последните пет години”, сподели Любомир Орачев, Финансов мениджър Hertz/ Аутотехника ООД. „Въпреки все по-нарастващата конкуренция, увеличихме нашите клиенти с над 50%, постигнахме ръст от 50% на оборотите и реализирахме значителна оптимизация на разходите. Това  доведе до ръст на печалбата на компанията до 6 160 000 лв за 2017 спрямо 2 980 000 лв за 2012. Горните фактори доведоха и до значителен растеж в EBITDA до 13 300 000 лв, спрямо 10 050 000 за 2012 г. В момента контролираме автопарк от над 2600 автомобила, което с  хиляда повече отпреди пет години, а собствените активи са в размер на малко 47 млн. лв.”, допълни Орачев.

Специален гост на вечерта бе певицата Мария Илиева, която вдигна на крака публиката до малките часове на нощта.