fbpx Предлагат нова трамвайна линия 15 в столицата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Предлагат нова трамвайна линия 15 в столицата

Нова трамвайна линия 15 между Бъкстон и Хладилника предлагат  зам.-кметът по Транспорт Илиян Павлов, заедно с общинските съветници Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов. Тя ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10, които, заради заради добрата си скорост и честите интервали, привличат все повече пътници.

 “С трамвайна линия 15 обединяваме два от трите най-натоварени трамвайни коридора в целия град и възстановяваме липсващата директна връзка между бул. „Цар Борис III” и ул. „Граф Игнатиев”, която исторически винаги е била търсена, но беше прекъсната преди десетина години” - заяви Борис Бонев, лидер на Спаси София и председател на групата на ПП-ДБ и Спаси София в общинския съвет. “Това е поредната мярка за подобряване на транспортната свързаност на София. Работим за да направим пътуването в града максимално бързо за гражданите, за да бъде градският транспорт все по-удобен за пътниците.” - добави той.

Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и така се осигуряват равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. „Цар Борис III”.  Това е поредната мярка, която реализираме в последните месеци. Продължаваме да работим, за да направим градския транспорт истинска алтернатива на личните автомобили. Нашата дългосрочна цел е трафикът в града да се успокои и въздухът да бъде по-чист.“ - завърши инж. Павлов.

Новата линия 15 е с маршрут ж.к. „Бъкстон“ - пл. „Македония” - ул. „Граф Игнатиев” - кв. „Лозенец“ - метростанция „Витоша“ и ще започне да се движи от 07.05.2024 г.