fbpx През есента Melexis открива голяма нова, модерна сграда в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

През есента Melexis открива голяма нова, модерна сграда в София

Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, предстои да открие през месец септември 2021 г. своята нова сграда, в която ще се помещават производственото и научноизследователското звено. Тя се намира в квартал Горубляне и представлява разширение на настоящата сграда на компанията. За да пусне в експлоатация новото съоръжение, компанията планира да наеме оператори и инженери преди нейното откриване. Разширението на екипа включва наемането на 160 нови служители до края на 2022 г. Откриването на сградата в София е ключова част от стратегията за растеж на Melexis и значима стъпка в посока защита на интересите на клиентите от последиците от глобалния недостиг на чипове.

Новото производствено пространство, площта за научноизследователска и развойна дейност, както и складовото пространство, ще добавят  15 000 м² към настоящата площ от 7 500 м². Новата сграда е така проектирана, че да привлече български и международни експерти в сферата на микроелектрониката, като инвестицията възлиза на около 75 милиона евро.

Преди официалното откриване на новата сграда, Melexis започва мащабна кампания за набиране на нови таланти. Компанията търси оператори, инженери и техници, като планира да наеме общо 160 нови служители до края на 2022 г. Те ще работят по различни проекти, сред които разработването и производството на иновативни интегрални схеми и други решения за редица международни пазари, включително и за автомобилния сектор.