fbpx Honda тества прототипа си Civic Type R | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Honda тества прототипа си Civic Type R

 

Honda направи изпитания на прототипът на Civic Type R на тестовата си писта в Точиги, Япония. Камуфлираният автомобил бе подложен на сериозно натоварване, като част от интензивните тестове в Европа и Япония, преди очакваното представяне през 2015 г.
Civic Type R ще бъде първият европейски модел, в който ще бъде вграден един от новите VTEC TURBO двигатели от серията Earth Dreams Technology на марката. Този 4-цилиндров двулитров турбо-двигател с директно впръсване ще има водеща в класа си мощност от над 280 к.с и ще отговаря на еко-нормата EURO 6.
След наскоро направените тестове на Нюрбургринг - Германия, пилотът на Honda от WTCC Габриеле Таркини разказа впечатленията си от автомобила: „Колата и нейните характеристиките са фантастични. Наистина бях впечатлен от мощността и въртящия момент на двигателя, както и от настройките на автомобила… Колата е много устойчива, същевременно предоставя възможност за изключително бърза смяна на посоката. Тя е много близка до моята състезателна кола и в нея чувстваш много добре ДНК-то на Type R.”