fbpx Индийски бизнесмени търсят български вина за износ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Индийски бизнесмени търсят български вина за износ

Индийска делегация, съставена от вносители на вина и високоалкохолни напитки и видни индийски винени журналисти е в София, за да се срещне с българските винопроизводители, както и с производителите на уиски и водка.
Програмата включва семинар за българското вино на индийския пазар и възможностите, които предлага, организиран от Българската Търговско промишлена Палата, съвместно с "OINORAMA винен консултинг” и Форум за развитие на бизнеса и културата между Индия и България.

Индийският екип ще се срещне с местните производители на вино и спиртни напитки, за да проучи възможността за въвеждане на български винени и алкохолни продукти в Индия, чийто пазар е един от най-бързо растящите пазари на вина и спиртни напитки в света. Делегацията ще посети някои от водещите български винарски изби като Анжелус Естейт, Беса Валей, Домейн Бояр, Братя Минкови, Шато Копса и Едуардо Миролио.

„Индия е прекрасна възможност за българските винопроизводители тъй като разполага с 150 милионна средна класа с висока покупателна способност, която харчи за храна и вино, както никога досега. Тази средна класа се разраства много бързо и в следващите пет години се очаква да достигне до 270 милиона души” – каза г-н Бишън Кумар, главен редактор на едно от най-четените специализирани издания „Spiritz ".

Други членове на делегацията са г-н Анил Малхотра, управляващ директор Elite Spirits & Wine, Амил Гоел, изпълнителен директор на Red Elan Distribution, Картике Катурия, директор на White Fence Venture Pvt. Ltd. Всички тези дистрибутори имат стабилна финансова подкрепа и силна дистрибуторска мрежа в по-голямата част на Индия.
Elite Spirits& Wines на Анил Малхотра e голяма дистрибуторска фирма със складове в Ню Делхи и голям брой магазини за вино и алкохол в по-голямата част на Северна Индия. Той търси няколко подходящи бели и червени вина, както и уиски и водка от Европа, за да обогати портфолиото си.

Red Elan Distribution е петгодишна компания, която се занимава основно с внос и дистрибуция на испански и френски вина, абсент и мексиканска текила в цялата страна. Фирмата бележи голям ръст на развитие и се стреми да разшири портфолиото си с нови продукти.