fbpx Индустриалната революция и новите стратегии във фокуса на годишната конференция на Кофас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Индустриалната революция и новите стратегии във фокуса на годишната конференция на Кофас

Индустриалната революция и новите стратегии във фокуса на годишната конференция на Кофас

Петата конференция на Кофас по управление на риска е посветена на актуалната тема за повишаване на конкурентоспособността на компаниите в условията на четвъртата индустриална революция. Тя ще се проведе на 19 април в София Хотел Балкан и се очаква да привлече много мениджъри, предприемачи, финансови и риск специалисти и представители на държавни институции. Партньори на конференцията тази година са Банка ДСК, Борика банксервиз и Гопет транс.

Програмата включва няколко пленарни лекции и две панелни дискусии, посветени на ролята на данни, автоматизация и predictive analytics за бизнеса и на развитието на три важни съвременни сектора – транспорт, логистика и енергетика. Традиционно главният икономист на Кофас за ЦИЕ Грегорж Шилевич ще направи преглед и анализ на страновите рискове, а Милена Виденова, управител на Кофас България, ще даде горещи данни за рисковете по сектори.

Сред лекторите, които ще се включат в конференцията и в панелните дискусии, са авторитети като Красен Станчев, Левон Хампарцумян, Любомир Дацов, Мирослав Вичев, Маргарита Петрова-Кариди, Жан-Мари Деманж, Иван Хиновски, Мариана Христова, Ивайло Славов, Пламен Дилков и други. Специално приветствие на събитието ще има от министъра на икономиката доц. Теодор Седларски.

Конференциите на Кофас по управление на риска (Coface Country Risk conferences) се реализират от над 20 години насам в над 20 страни по света. Тези събития са се утвърдили като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови идеи в областта на икономиката. В България това е петата поред конференция, като предишните четири преминаха при голям успех.