fbpx ИКЕА отваря център за планиране и поръчки във Велико Търново | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

ИКЕА отваря център за планиране и поръчки във Велико Търново

В навечерието на отбелязването на 11 години развитие на ИКЕА на българския пазар, Хаус Маркет България, част от FOURLIS Group, обяви, че планира шестия си търговски обект в страната, който ще бъде открит във Велико Търново.

Обектът ще е от типа център за планиране и поръчка и ще бъде разположен в Мол Велико Търново. Новият център за поръчки, който ще се простира на 1800 кв.м площ, ще предлага различни решения и идеи за обзавеждане, продукти от асортимента за дома и от този за шведски храни, които могат да бъдат закупени веднага, а също така потребителите ще имат възможност за поръчка на продукти от целия асортимент на компанията. Откриването на обекта  се предвижда за четвъртото тримесечие на следващата година.

„Обръщаме погледа си към Велико Търново, където, в сърцето на Централна България, предприемаме нова инициатива по пътя към реализиране на своята мисия да създаваме по-добър живот у дома за възможно най-много хора. Процесът по отваряне на нова точка от веригата включва серия от проучвания в региона, които вече стартираха, за да сме сигурни, че ще отговорим на високите очаквания на нашите настоящи и бъдещи потребители“, споделя Никос Ифантидис, управител на ИКЕА България.

Центърът за поръчки във Велико Търново ще бъде третият поред в страната след този в Бургас, който бе открит през 2016 г. и този в Пловдив, който отвори врати през 2018 г. През 2020 г. шведският гигант преобрази търговския обект във Варна в концептуален магазин, а през 2021 г. откри магазин от ново поколение в сърцето на София. Обектът във Велико Търново е продължение на стратегията на ИКЕА да осигури на всички свои клиенти улеснен достъп до многообразието от предложения за обзавеждане на дома.