fbpx Изложба на костюми от култови филми в Бургас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изложба на костюми от култови филми в Бургас

За първи път в България необикновена изложба ще представи тайнствата на киното. Тя ще възкреси мигове от създаването на култови филмови продукции, ще покаже костюми и предмети, до които са се докосвали легендите на Холивуд. Оригинален реквизит, оръжия и други артефакти ще пристигнат от Меката на киното за откриването на Galleria Burgas на 15-ти май и ще останат тук в продължение на три месеца. Върху 200 кв. м изложбата Hollywood in Galleria ще представи атрибути от 28 касоразбивачи. Сторибордове /поредица от скици, пресъздаваща сценария/ ще показват всяка стъпка от създаването им, а статуи на героите в истински размери ще създават усещането, че си част от мистерията на филмите.

Терминатор ще посреща посетителите на изложбата, после те ще попадат в неспокойния свят на „Междузвездни войни”. Ще видят един от най-запомнящите се персонажи на фантастичното кино – огромна диограма /макетна инсталация/ на страховитата крачеща кантонерка от „Империята отвръща на удара”. Тук ще са оригиналните костюми, използвани в „Хрониките на Ридик”, „Гладиатор”, „Хрониките на Нарния”, „Индиана Джоунс” и много други филми. Оръжейната ще показва мечове, щитове, ножове и дори пушката на Никълъс Кейдж от „Призрачен ездач” и всеки ще може да ги вземе, размаха и да се почувства супер герой. Усещането за уникално пътешествие през киното ще може да се запази във времето – организаторите на изложбата са предвидили възможност за снимки с облеклата и снаряженията на любимите филмови герои.

„Започнахме да подготвяме тази изложба преди три години, когато се свързахме с британска компания, изкупуваща филмови декори от Холивуд за различни музеи по света” разказва Христо Коцев, директор на Toolbox Marketing България, по чиято идея светът на Холивуд идва в Бургас. „Подобни изложби се правят в много страни, но за България те са нещо ново. Иновативно настроена, търсеща нестандартното и готова за експерименти, GTC България хареса проекта и ни подкрепи в реализацията му. Нашата изложба ще тръгне от Бургас и по-късно ще гостува на Стара Загора, където неин домакин ще бъде Galleria Stara Zagora.”