fbpx Известни личности стават посланици на колела | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Известни личности стават посланици на колела

Ивайло Захариев и Стойчо Сакалиев са първите, които се включиха в кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”. В рамките на инициативата двамата разказаха своите детски спомени, свързани с колела. И двамата са запалени велосипедисти и обещаха да споделят и свои авторски снимки на различните места, на които обичат да карат. Искат да вдъхновят още много хора да изберат колоезденето като предпочитан начин за придвижване в градската среда или поне в свободното време.

“Аз карам велосипед, последвай ме!” е социална инициатива, която цели чрез позитивно споделяне да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния и по-качествен начин на живот.

Тя стартира на 15 май и в продължение на повече от два месеца Посланиците на колела ще разказват своите истории на велосипед и ще дадат своя пример за подражание. Сред известните личности има представители както на изкуството - актьори, певци, така и на бизнеса, а също и спортисти, журналисти, общественици.

Независимо дали използват велосипеда като средство за транспорт, за спорт или просто за отдих, всички те споделят, че той им дава свобода на движение и приятни емоции.

Към края на кампанията всеки един от вас също ще има възможност да пресъздаде тези положителни емоции в своята История на колело. В партньорство с Гери Турийска ще бъде сложен финалът на кампанията с Пощенска кутия за приказки и конкурс за есе на велотема.

Проектът се реализира съвместно от бизнеса, неправителствения сектор и медиите, в лицето на MaxEurope, CSR Bulgaria и www.maxbike.bg и с помощта на още много партньори и посланици на каузата.

“Надяваме се да докоснем хората, които биха искали да направят промяната и да започнат да карат активно велосипед. Парадоксално е, че България е 6-тата страна в ЕС по производство на велосипеди, но е на дъното на класациите, когато става въпрос за спорт и физическа активност. Ние вярваме, че малките стъпки водят до голямата промяна. Затова си поставихме за цел с кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!“ да дадем пример за една такава малка промяна в ежедневието ни. Искаме да дадем своя принос за по-добър и по-качествен живот на българите.”, споделя Иван Илчев, Маркетинг директор в MaxEurope.