fbpx Вече можем да дарим сумата от върнати платмаси за „Капачки за бъдеще“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Вече можем да дарим сумата от върнати платмаси за „Капачки за бъдеще“

Лидл България и фондация „Лазар Радков“, която управлява инициативата “Капачки за бъдеще”, разширяват съвместното си партньорство с нова кампания. Всички потребители, които връщат за рециклиране пластмасови бутилки и кенове в магазините на веригата, ще имат възможност да дарят сумата в подкрепа на каузите на „Капачки за бъдеще“.

Дарението се случва чрез автоматите за обратно приемане на бутилки и кенове, разположени в 20 магазина на Lidl. Чрез новата опция потребителите ще могат да избират дали да дарят стойността на ековаучера, който получават за своите опаковки, или да го използват както досега – за пазаруване в магазина. В случай че изберат да подкрепят „Капачки за бъдеще“, потребителите получават документ за дарение за съответната сума.

Събраните средства ще се използват за различни кампании на фондацията в подкрепа на детското здраве – оборудване на родилни отделения, реновиране на детски отделения, обучения на деца на първа долекарска помощ и реакция при злополуки, бедствия и аварии и др.