fbpx Как да защитим домашната Wi-Fi мрежа от хакери? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Как да защитим домашната Wi-Fi мрежа от хакери?

Значението на повишаването на сигурността на домашната мрежа е очевидно, но какви стъпки реално хората трябва да предприемат, за да постигнат висока степен на защита? Жителите на Стария континент са обезпокоени, че хакери и киберпрестъпници биха получили достъп до личните им данни и домашните им Wi-Fi мрежи. Уверете се, че вашата домашна мрежа е готова за предизвикателствата да правите бизнес от вкъщи чрез няколко прости стъпки:

- Определете настройките за дистанционна работа съобразно вашата домашна W-Fi среда, изискванията за честотна лента и ниво на сигурност, за да гарантирате по-добра пропускателна способност и производителност.

- Разширете Wi-Fi покритието до мястото, където се нуждаете от най-добрата връзка, като използвате безжични разширители на обхвата и най-новите Wi-Fi 6 рутери или обмислете разширяване на кабелната връзка чрез използване на подходящи суичове.

- Защитете бизнес данните, като използвате 4G или 5G рутер, за да създадете мрежа специално предназначена за вашите бизнес данни, или като алтернатива използвайте VPN, за да си гарантирате защитена връзка с вашия офис.

- Управлявайте централизирано своя екип, като същевременно осигурите Wi-Fi свързаност от бизнес клас у дома 

- Редовно следете кой и какво е свързано към вашата домашна мрежа.

- Изберете силна парола за Wi-Fi и я променяйте често.

- Оптимизирайте функциите за родителски контрол, за да защитите децата си от неподходящо съдържание.

- Изключете мрежата, когато тя не се използва.

- Използвайте добро безжично криптиране.

Тъй като процесът на адаптиране към новия начин на работа продължава, си струва да обмислим степента, в която разчитаме на домашната си Wi-Fi мрежа – независимо дали става въпрос за работа от дома, ползване на мрежата от семейството и от децата във връзка с тяхното образование или просто като начин да бъдем във връзка с приятелите и близките си. Създаването и поддържането на сигурна и стабилна връзка е от ключово значение за това да живеем защитен и продуктивен живот по време на паднемията, а дори и след това.