fbpx Онлайн търговията не е мода и модерната търговия не е онлайн търговия! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Онлайн търговията не е мода и модерната търговия не е онлайн търговия!

Онлайн търговията е нормална еволюция в използването на новите технологии и тяхната достъпност. Хората много бързо свикват с всичко ново и все повече го използват. Донякъде това е причината и за ръстовете в онлайн търговията - много хора, които обичайно пазаруват офлайн, започват да пазаруват и онлайн. Всички знаем кой парфюм ползваме, от кой магазин пазаруваме, обичайно какви продукти най-често ползваме. Повечето търговци, които вече имат и онлайн магазин всъщност дават възможност на техните клиенти, които в дадени моменти нямат време да отидат до магазина, да пазаруват отново от тях.

Разбира се, самото отваряне на един онлайн магазин изисква и неговото промотиране. На офлайн търговците им е много по-лесно да промотират електронния си магазин, тъй като всеки клиент влязъл и/или си купил нещо от техния магазин, може да получи информация на място за онлайн магазина. Може да му се разкаже как да го ползва. Може да се насърчи да го разгледа, тъй като там лесно се виждат всички текущи промоции, от които може да се възползва. Всъщност има много начини, които могат да се използват, за да насочите клиента и към онлайн магазина.

Онлайн търговията не е модерна търговия или мода, която ще отшуми. Мода може да са устройствата, които клиентите ползват за достъп до интернет, но не и онлайн пазаруването. В днешния забързан свят, в който ежедневието е изключително динамично, всеки иска да спести време. Офлайн магазините няма да изчезнат, но тези които имат и онлайн магазини с правилна стратегия и добра реализация ще бъдат най-успешните. Освен крайно потребителските технологии, развитие има и в технологиите за изграждане на онлайн присъствие. Вече няма пречки за стартирането на онлайн магазин, важното е да имате визия и стратегия как да го използвате най-правилно!