fbpx Кампания без цигарен дим | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кампания без цигарен дим

Кампанията на Европейската комисия „Екс-пушачите са неудържими” партнира отново с мултижанровия фестивал „София диша“ с цел да окуражи младите хора да направят първа крачка към живот без цигарен дим. Фестивалът ще стартира с екологична тематика под заглавие“Екоморфози” и ще се опита да мотивира хората да изберат здравословния начин на живот и активността. Фестивалът „София диша“ е част от културния календар на Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за „Европейска столица на културата 2019“.

На 4-ти август в неделя от 16:00 до 21:30 ч. в София на специалния щанд на „Екс-пушачите”, разположен на ъгъла на ул. „Цар Иван Шишман” и ул. „Ген. Паренсов”, посетителите на фестивала ще получат подробна информация за това какви са предимствата на живота без тютюнев дим, а за най-мотивираните ще има и специални подаръци със знака на кампанията. Всички ще имат възможност и да се запознаят с уникалния дигитален инструмент iCoach, който Европейската комисия разработи за целите на кампанията.

Тази година фестивалът ще бъде още по-мащабен и ще включва редица инициативи в различни квартали на столицата. „София диша“ се провежда за четвърта поредна година, като превръща четири улици в централна София в пешеходни зони в четири последователни недели, предлагайки на посетителите разнообразни артистични дейности като кино, театър, танци, музика, екология и много други.
Голям брой пушачи в ЕС използват iCoach като инструмент, който да им помогне в борбата с цигарите. Отчетената успеваемост при хората, които са се регистрирали в iCoach, за да откажат цигарите, е 37%1, което представлява делът на участващите, които са се самоопределили като непушачи след 3-месечен период на участие в програмата.
Европейската комисия обяви, че от началото на инициативата през 2011 г., над 380 000 европейци са се регистрирали в кампанията „Екс-пушачите са неудържими”, което представлява огромна крачка напред по пътя към целта да се помогне на половин милион души да се откажат от вредния навик до края на 2013 година.