fbpx Награда от 100 хил. лева за млад предприемач | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Награда от 100 хил. лева за млад предприемач

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Societe Generale Експресбанк обявиха официално партньорството си с фондация Empower United в реализирането на най-голямата в България инициатива за развитие на бизнес идеи „Награда Empower за изключителни млади предприемачи”.

Конкурсът, организиран със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, има за цел да отличи и подкрепи развитието и осъществяването на иновационни бизнес проекти, с първа награда в размер на 100 000 лв.
В тази връзка, финансовата институция ще изработи специални кътове „Награда Empower за изключителни млади предприемачи” в седем свои офиса в София, Пловдив и Варна.
През май 2010 г. в София, Пловдив и Варна ще се проведат три открити срещи, по време на които изявени гост лектори ще споделят опит в правенето на успешен бизнес в България. Целта на срещите е да помогне на кандидатите да адаптират идеите си към конкретните параметри на икономическата среда у нас, както и да зададат на живо своите въпроси към присъстващите експерти.

Участие в конкурса могат да вземат хора, които имат идея за нов бизнес или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е кандидатът да не е навършил 36 години.