fbpx Отбелязваме световния ден на недоносените бебета | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Отбелязваме световния ден на недоносените бебета

Днес за 9-та поредна година България отбелязва Световния ден на недоносените деца по инициатива на Фондация „Нашите недоносени деца“. Целта на този ден е да повиши обществената информираност относно преждевременното раждане и отглеждането на недоносено дете, както и да изрази съпричастност към семействата, изгубили децата си поради преждевременно раждане.

По традиция в знак на подкрепа и съпричастност към каузата, в лилава светлина ще светнат ключови сгради и исторически паметници в страната. В 20.00 ч. днес, в лилава светлина ще бъдат осветени Националният дворец на културата, гр. София, и крепостта „Царевец“ във Велико Търново.

В съответствие с препоръките против провеждане на мащабни конференции с физическо присъствие, но и като отговор на нестихващата нужда от специализирана и навременна информация, тази година Фондация „Нашите недоносени деца“ и Център за детско развитие „Малки чудеса“ отбелязват Световния ден на недоносените деца с онлайн събитие с безплатен достъп – конференция „РОДЕНИ ТВЪРДЕ РАНО: медицински и социални аспекти на развитието на недоносените деца“, която ще се проведе в периода 16-20 ноември 2020 г. Конференцията е разделена в няколко тематични дни:

  • Неонатологични грижи за преждевременно роденото бебе – 17 ноември 2020
  • Проследяване на недоносеното бебе и малкото дете – 18 ноември 2020
  • Кърмене, захранване и орална грижа – 19 ноември 2020
  • Ранно детско развитие – 20 ноември 2020

В тематичните панели ще вземат участие водещи неонатолози, акушер-гинеколози, стоматолози, рехабилитатори, психотерапевти, психолози, консултанти по кърмене, логопеди, ерготерапевти и други.

Участието в конференцията е безплатно след предварителна регистрация на следния линк: live.premature-bg.com/