fbpx Китайски компании инвестират в български проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Китайски компании инвестират в български проекти

Най-голямата бизнес делегация от китайски инвеститори ще се срещне с български компании в рамките на първия българо-китайски форум за инвестиции и туризъм Discover and Invest in Bulgaria на 28 май 2013 г. в Пловдив.

Около 150 китайски компании и още толкова български ще обменят опит и ще обсъдят възможности за сътрудничество по време на форума. Очаква се да присъстват високопоставени държавни служители от двете страни. От българска страна ще бъдат представени потенциалът за инвестиции и възможностите за туризъм в България, както и конкретни проекти от българските компании, участници във форума.
Форумът ще предостави възможност на китайските участници за лична среща с водещи експерти от администрацията, специалисти в индустрията, опитни инвестиционни съветници и мениджъри на компании, които вече развиват успешен бизнес в България. Основен фокус на инвестиционния форум е да се изгради платформа за развитие на отношенията между Китай и България. Целта е разширяване на двустранните контакти в изпълнение на решенията от срещата на върха между Китай и страните от Централна и Източна Европа, проведена на 26 април 2012 г. във Варшава.
 
Форумът се организира от Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на външните работи, Българската агенция за инвестиции и Община Пловдив.
Българо-китайският форум за инвестиции и туризъм Discover and Invest in Bulgaria се провежда за първи път в България и ще се фокусира върху разширяването на контактите между българските и китайските компании в различни сфери, което ще стимулира бизнес отношенията им през следващите години. Участието на българските компании е безплатно и става след предварителна регистрация на сайта на центъра: www.chinainbulgaria.com.