fbpx Първото електрическо Volvo XC40 Recharge вече е в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първото електрическо Volvo XC40 Recharge вече е в България

На традиционно скандинавско събитие, по повод празника на светлината, Новото XC40 Recharge официално стъпи на българска земя. Първият електрически автомобил на шведската марка беше посрещнат от българските медии, в компанията на характерните за Санта Лучия гльок и джинджифилови сладки.

Volvo cars има амбициозни цели по отношение на устойчивостта. Новото XC40 Recharge е първото от редица електрически премиери, с които до 2025 година 50% от световните продажби на компанията ще бъдат електромобили, а останалите 50% - хибриди.

XC40 Recharge е истински SUV – с мощна стойка и спортно излъчване. Високата позиция на седене, както и интелигентно проектирания интериор го превръщат в пълноценен семеен автомобил. Верни на филисофията си, формата следва функцията, Volvo дизайнерите са постигнали отличителна скандинавска визия с впечатляваща практичност. Всичко в XC40 Recharge ще намери своето подходящо място.  

Първият Volvo електромобил ще се предлага в две версии: P6 с един електромотор на предния мост и 231 к.с. мощност и P8 Twin с два електромотора, на предния и задния мост, и 408 к.с. мощност, с които XC40 Recharge ускорява от 0 до 100 км за 4.9 секунди. Изцяло електрическият силов агрегат осигурява изключително вдъхновяващо, безшумно и изтънчено задвижване, с моментален въртящ момент за бързо потегляне и плавно, линейно ускорение при всякакви обороти.

Батерията от 78kWh позволява електрически пробег до над 400 км и се зарежда лесно и бързо – до 80% от капацитета за около 40 минути на бързозарядна станция.

Едно от предимствата в XC40 Recharge e новата инфотейнмънт система. Разработена съвместно с Google, тя осигурява безпрецедентна интуитивност и възможности за персонализиция. Освен всички Google услуги и приложения, клиентите ще имат и актуализация по въздуха. Така ще могат да се наслаждават на последна версия софтуер, без да се налага да посещават сервиз.

Едва ли ще е изненада за някой, че новото електрическо Volvo е и изключително сигурно. С богат набор от системи за активна и пасивна безопоасност, автомобилът вече беше отличен с топ резултат,  от най-взискателнaтa агенция за тестове в света - Американският застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS).

Началната цена за XC40 Recharge е 98 800 лева с ДДС и включва за първи път Сервизен пакет за три години, покриващ регулярното сервизно обслужване и нормално износващите се части, като предни и задни дискове, накладки, пера на чистачките. Автомобилът стандартно се предлага с 5 години гаранция и услугата Door to door.

По информация от вносителя у нас Мото-Пфое, половината квотата е вече продадена.