fbpx Карлсберг България инвестира в хибридни автомобила и соларни панели | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Карлсберг България инвестира в хибридни автомобила и соларни панели

Карлсберг България е подменила 61 дизелови автомобила с хибридни в своя служебен автопарк, чрез което е успяла да спести около 26 тона въглеродни емисии. Това количество се равнява на -13% намаление в CO2 емисиите, генерирани от служебните автомобили на компанията, в сравнение с предходни години. Избраните от компанията хибридни модели Corolla, Yaris Hybrid, RAV 4 и Lexus гарантират намален отпечатък на CO2 емисии и почти изцяло тихо задвижване за до 50% от времето, прекарано в шофиране, което ги прави чудесен избор за градски и междуградски пътувания.

До края на 2022 г. се очаква общата бройка на хибридните коли да достигне до 200, чрез което водещата бирена компания у нас се стреми допълнително да намали въглеродния си отпечатък и да спомогне за опазването на околната среда. Спестеното количество гориво вследствие на обновяването на автопарка възлиза на около 23 тона на годишна база.

Благодарение на хибридите, успяхме да постигнем по-ефективна и щадяща околната среда употреба на автомобилите на търговските ни представители в цялата страна. Проследяваме също така месечния им пробег, с цел да осигурим устойчивото използване в дългосрочен план. Това ни позволява да оптимизираме разходите за поддръжка на служебния автопарк, както и да осигурим на служителите ни удобство и сигурност на пътя.

Компанията е инсталирала също така 640 броя соларни панели с мощност от 250 KWp в пивоварната си в Благоевград, които снабдяват производствената база със зелена енергия и спомагат за по-екологичното управление на ресурсите. Скоро Карлсберг България планира да въведе в експлоатация още 320 броя панели с инсталирана мощност 125 kWp. Произведената от соларния парк електроенергия се използва изцяло за нуждите на пивоварната. Очакваното годишно производство на двете инсталации е 450 MWh.