Катаржина Естейт с рекорден брой медали

Трофей за „Най добро българско вино“ и 6 златни медала завоюва винарска изба Катаржина Естейт на един от трите най-престижни винени конкурси -  Mundus Vini Spring Tasting 2019. Златни отличия получиха Encore Malbec 2016, Encore Syrah 2017, Encore Syrah 1,5L 2016, Question Mark Gold 2015, Question Mark Gold 2016, Reserve 2015 – Gold, което получи и оценка за най-добро българско вино, а сребърен медал – за Chopin Ballade 2013. Златните медали са своеобразен рекорд за избата, тъй като от общо 13 златни медала за България, 6 за присъдени на Катаржина Естейт.

Катаржина Естейт участва само в най-големите и сериозни винени конкурси. Вината Katarzyna Estate са символ на високо качество и отлично маркетиране, с което допринасят за развитието на имиджа на България, като винопроизводител на световно ниво.

Mundus Vini е един от трите най-сериозни световни винени конкурси. По време на 24-тото му издание, участие взеха 12 000 вина от цял свят. Журито на конкурса бе съставено от около 200 винени експерти –  технолози, уайнмейкъри, професионални търговци на вино, журналисти с висока експертиза при дегустацията на вина. Принципът на оценка е сляпа дегустация, като пробите се разпределят за тестване по категория, произход, ниво на качество, аромат, а самата оценка се базира на 100-точковата схема на Международната организация по лозата и виното (OIV), призната от Международната организация на енолозите (UIOE).

Седемте наградени вина на Катаржина Естейт ще бъдат представени в откритата дегустационна зона на Mundus Vini в рамките на най-голямото винено изложение в Дюселдорф – ProWein 2019. ProWein e най-големия и най-посещавания търговски форум в Европа.