fbpx Kaufland България с подкрепа на застрашените животни в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Kaufland България с подкрепа на застрашените животни в България

Kaufland България дари 4 148 лева в подкрепа на застрашените животни в България. Средствата бяха събрани чрез благотворителна кампания в рамките на колекционерската програма „Зооландия“ и дарени на сдружение „Зелени Балкани“ - водещата организация в областта на опазването на редки видове и местообитания в България. Дарените средства ще бъдат използвани от „Зелени Балкани“ за техните инициативи и каузи, посветени на биоразнообразието и опазването на застрашените животински видове в България.

В рамките на програмата „Зооландия“ търговската веригата създаде специална образователна платформа на своята корпоративна страница, посветена на застрашените от изчезване животински видове в страната. Основен принос за събраната сума имат всички 4148 потребители, които са посетили платформата и са участвали в периода на играта с тематични въпроси. За всеки участник, попълнил въпросника, компанията дари по 1 лв. в подкрепа на редките видове животни в България.

„Радваме се, че Kaufland България припозна като свои нашите каузи. Работата ни е посветена на редките и застрашени от изчезване видове животни, а чрез образователната платформа, която създадохме заедно, много деца и възрастни успяха да научат повече за животинските видове, насочвайки вниманието им към опазване на тези редки популации и грижата за тях. За децата това е от огромно значение и се гордеем, че заедно реализирахме тази образователна и в същото време социална инициатива.“, заяви Анелия Павлова от сдружение „Зелени балкани“.

„Знаем колко е важно да подкрепим родителите във възпитанието на техните деца чрез създаване на образователно съдържание и се радваме, че за пореден път постигнахме това с кампанията „Зоооландия“ и колаборацията ни със „Зелени Балкани“. Заедно със сдружението успяхме да събудим детското любопитство и да привлечем вниманието на подрастващите към застрашените видове животни, което е сред най-големите успехи на инициативата.“, сподели Гергана Димитрова, ръководител „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.