fbpx Керхер България планира откриване на нови 4 центъра в страната | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Керхер България планира откриване на нови 4 центъра в страната

Немската компания „Керхер“ представи мениджърския екип и бизнес плановете си в България. 65% от бизнеса на компанията е в ритейл продукти, а 35% са индустрията и професионални машини. Цифрите в световен мащаб са разделение на бизнеса 60% на 40%. Бизнесът на компанията е диверсифициран в няколко направления: продукти „дом и градина“, професионална техника в различни бизнес направления и приложения, комунални и индустриални машини, автоматизирани решения за измиване на автомобили и автомивки на самообслужване, широко портфолио от машини за професионално почистване, препарати, аксесоари и сервизни центрове. Производствените бази на компанията са разположени в цял свят, но част от основните машини и препарати са концентрирани в Европа.

Керхер България към момента има 5 собствени центрове в София – централен офис и магазин в търговски център, Пловдив, Бургас и Русе, които обединяват шоурум и сервиз, 4 партньорски центъра в страната и мрежа от дилъри, с които немската компания покрива територията на цялата страна. Плановете са през следващите години да бъдат отворени още 4 центъра. Бизнес операциите на Керхер се извършват през собствени Керхер центрове, дилърска мрежа, ритейл, директни продажби и онлайн собствен магазин.

Eĸипът нa "Kepxep" в Бългapия (oт лявo нaдяcнo): Paдмилa Cтoянoвa, НR мeниджъp, Гeopгий Cyлтaнoв, Диpeĸтop „Финaнcи и aдминиcтpaция“, Mapтин Bacилeв, Упpaвлявaщ диpeĸтop, Kaлин Πaвлoв, Диpeĸтop „Pитeйл пpoдaжби“, Aнитa Бeдин, Диpeĸтop „Πpoдyĸтoв мeниджмънт и мapĸeтинг“ и Mapтин Mapинoв, Диpeĸтop „Oнлaйн пpoдaжби“

Керхер България е лидер на пазара в категория „водоструйки“, „сухо-мокро смукачки“ и „парочистачки“. Към момента компанията има 67 служителя и очакван оборот от 17 милиона евро, сподели изпълнителния директор Мартин Василев. В световен мащаб Керхер акумулира оборот в размер на 3.092 млрд. евро, оперира в 78 държави със 150 компании и има 14 400 служителя. Активните патенти на Керхер към момента са 650.

Като част от своята програма за културно спонсорство, Керхер в световен мащаб почисти над 140 паметници в рамките на по-малко от 40 години. Сред тях са колоните на площад Свети Петър в Рим, Бранденбургската врата в Берлин, статуята на Христос в Рио де Жанейро, Колосите на Мемнон Луксор в Египет, които са на възраст над 3300 години и скулптурите на президентите в планината Ръшмор, САЩ. Почистването винаги се извършва в тясно сътрудничество с реставратори на паметници и специалисти по история на изкуството, така че да се гарантира ефективно и безопасно почистване и запазване на паметниците. Това е устойчива програма, която и екипът в България развива и ще надгражда през следващите години.