fbpx Данните все още не се съхраняват правилно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Данните все още не се съхраняват правилно

За трета поредна година в София се проведе EMC Forum. Темата на тазгодишния форум бе „Lead Your Transformation“ или как облачните технологии променят информационните технологии и бизнеса.
По време на конференцията бяха проведени много сесии, на които бяха представени най-новите технологии за съхранение на данни. Засегнати бяха също темите свързани с дедупликация, виртуализация, архивиране и решения за сигурност на IT инфраструктурата.

Водещ лектор на конференцията бе Браян Галахър, Division President Symmetrix & Virtualization Product Group, EMC. „Светът на ИТ се променя много бързо. Това води до необходимост от трансформация по отношение на инфраструктурата и приложенията, което създава предизвикателства пред ИТ. Облачните технологии и Big Data ще помогнат на корпорациите да се справят с нуждите от бърза промяна и да използват максимума от нея“, каза той по време на своята лекция. „Визията ни за бъдещето е да насочим усилията си към Cloud решенията и Big Data, с изключително внимание към сигурността, която има ключова роля за доверието между нас и клиентите ни, в чиято полза работим“, завърши Браян Галахър.

Използването на все по-бързо увеличаващите се данни от страна на бизнеса е едно от основните предизвикателства, пред които компаниите и организациите се изправят в наши дни, независимо от големината и вида на сферата, в която оперират. Според глобално проучване на IDC, по-малко от 20% от данните са правилно съхранявани, като компаниите използват по-малко от 1% от информацията, с която разполагат.