fbpx Kaufland България сертифицира каймата „Брей“ и „Шеф Месар“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Kaufland България сертифицира каймата „Брей“ и „Шеф Месар“

Каймата и мляното месо от собствените марки на „Брей“ и на „Шеф Месар“ на Кауфланд България отговарят на 150 критерия за качество, гарантирани от полученият международен сертификат за качество TÜV AUSTRIA. С поредния сертификат за качество компанията продължава да се утвърждава като единствената хранителна верига, която гарантира качеството на продукцията си чрез реномирани международни одити.

За последната половин година Kaufland България защити няколко ключови сертификата за качество, сред които е гаранцията за работата на витрината с обслужване в хипермаркета в столичния квартал „Банишора“, която е и първата в света TÜV сертифицирана магазинна витрина. Тя ще бъде тествана една година и ако резултатите са добри, ще се внедрена поетапно и в други магазини на веригата.

В края на 2022 г. компанията сертифицира част от ключовите дейности, извършвани в Логистичния център на веригата, които обезпечават избора и съхранението на храни от основни стокови групи. Междувременно пет от пакетираните месни продукти от собствената българска марка на ритейлъра - „Брей!“ също преминаха успешно детайлен одит и получиха сертификат за качество TÜV Nord.

„Като лидер на пазара, през чийто магазини седмично преминават над 1 млн. клиенти, ние осъзнаваме нашата отговорност за това да гарантираме качеството на храната, която предлагаме. Сертификацията на ключови продукти и процеси е доказан начин да гарантираме на клиентите си качеството, което обещаваме. Особено горди сме с поредния сертификат за качество, който защитихме и поради факта, че двата продукта са от собствените ни български марки „Брей!“ и „Шеф Месар“. Ще продължим да се сертифицираме, защото това е начинът, по който можем да гарантираме на нашите клиенти качеството, което предлагаме“, подчерта Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България по време на първата публична дискусия на тема „Качеството на храната“, посветена на каймата и мляното месо като най-предпочитани от българските потребители месни продукти.

Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес, който не е еднократен акт, а продължава във времето. След първоначалния одит, ние провеждаме последващи непланирани проверки, за да сме сигурни, че добрите практики се прилагат ежедневно. Категорично мога да заявя, че Kaufland България е единственият ритейлър, който доказва чрез фокусирана сертификация качеството на работата и продуктите си", подчерта Димитър Краев, представител на TÜV AUSTRIA за България.

Как да познаем качественото месо?

„Консистенцията на прясното месо е плътна, еластична, като образувалата се при натиск с пръст вдлъбнатина се запълва бързо, за разлика от размразеното месо. При сваряване месото дава прозрачен, ароматичен бульон, като мазнината се събира по повърхността на големи капки“, коментира проф. д-р Костадин Василев от Университета по хранителни технологии в Пловдив.