fbpx Хората без опит са по-успешни във франчайзинга | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Хората без опит са по-успешни във франчайзинга

Хората без опит са по-успешни във франчайзинга

На 9 и 10 ноември в зала 3 на НДК, София ще се проведе четвъртото издание на Franchising Expo. Входът е свободен. Над 60 изложители ще представят възможности за започване на собствен бизнес, сред които: Subway, Еврофутбол, Дон Домат, Моят Магазин, Мания, Рефан, Кен, Т-пост, Bonduelle и много други. Генерален спонсор е световният лидер сред агенциите за недвижими имоти - RE/MAX.

Събитието е в рамките на Световната седмица на предприемачеството, която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Официален домакин на проявата у нас е младежката организация Джуниър Ачийвмънт България.

По време на конференцията „Нови бизнес идеи” на 9 ноември ще бъдат представени водещите тенденции и успешните практики за стартиране на нов бизнес в страната и в чужбина. Посетителите ще могат да получат ценни съвети за бизнес успех от Николай Богданов, развиващ програмата Моят Магазин на МЕТРО с 1400 открити обекта за година и половина; Вим Брикман, Франкорп Европа; Освалдо Яндоло, AZ Franchising; Венцислава Стоянова от Еврофутбол; и други. Организаторите на събитието са направили предварително проучване „Какъв бизнес започват българите”. Оказва се, че най-привлекателните браншове, в който хората са съгласни да се впуснат са интернет и ИТ, хранителен, услуги, търговия. При започване на нов бизнес, най-голяма част от предприемачите (1/5) са настроени да отделят до 7 хил. лв, също толкова са хората, които биха заделили между 7 и 15 хил. лв. Повече са хората, които смятат, че могат да започнат нов бизнес като отделят между 15и 30 хил. лв. Най-често причините за започване на бизнес са стремеж към развитие и желание за реализация, следвани от нуждата от допълнителни средства и липса на друга алтернатива. Колкото и странно да звучи, най-голям процент (32%) са хората, които се впускат в начинанието франчайзинг, нямащи никакъв предишен опит.