fbpx Забавен тех ден за децата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Забавен тех ден за децата

 

На 30 юни от 10 ч. в НДК ще се проведе МegaDojo Sofia 2.0 – забавен тех ден за деца, организиран от CoderDojo България и Дигитална национална коалиция, с който ще се отбележе края на успешното председателство на България на Съвета на ЕС.

Събитието е безплатно за всички деца, организира се от доброволци и се провежда с подкрепата на Майкрософт България, Виваком и UBER Engineering Sofia.
В него може да участва всяко дете и родител, които искат да се запознаят с технологиите и да прекарат един ден, изпълнен с предизвикателства. Задължителна е предварителна регистрация на https://www.megadojo.org/, която ще е активна до изчерпване на свободните места. MegaDojo Sofia 2.0 e подходящо за деца между 7 и 13 години, техните родители и учители. По време на събитието децата ще имат възможност да участват в множесто забавни тех работилнички със Scratch, STEAM, Micro:bit, роботи и още много!

Основната цел на доброволците от CoderDojo България е да подготвят децата за бъдещето, където технологиите ще играят все по-ключова роля и същевременно да развивят у децата и други важни умения за успешната им реализация - да разрешават проблеми, да работят в екип, да осъществяват идеите си и да ги представят, както и самите те да се превръщат в обучители. Уникалното на доджо клубовете е не само че са безплатни, но и че процесът на придобиване на нови знания и умения е непринуден, изключително забавен и съобразен с възрастта и нивото на децата.

CoderDojo Bulgaria е част от голямото семейство на CoderDojo - глобална мрежа от над 1500 безплатни детски клуба по програмиране в над 60 държави. В доджо клубовете с помощта на ментори-доброволци децата на възраст между 7 и 17 години опознават възможностите на технологиите. CoderDojo България стартира през 2015 година с един клуб в София и бързо набира популярност.  Днес вече има 10 клуба в София, Варна и Враца, а през есента на 2018 г.  още 10 нови клуба ще отворят врати за любопитните нинджи.