KIA Optima и Spоrtage с отличие за дизайн

КИА Моторс се превърна в двоен победител след анонсиране на iF наградите за отличен дизайн тази година. Представителят в компактния CUV сегмент – КИА Спортидж и изключително елегантният седан КИА Оптима бяха отличени от почетното международно жури. Като допълнение към изключителния дизайн на двата автомобила журито добави и оценка за качество на изработка, ниво на иновативност, екологичност, ергономия и безопасност. Фокусът бе и за цялостно присъствие на бранда.

Създадена през 1953г. iF наградата за продуктов дизайн, предоставяна веднъж годишно, е една от най-престижните отличия за дизайн в световен мащаб. Инициирана е от Hanover Messe под името ‘Die gute Industrieform’ (Добър производствен дизайн). Тази година в конкурса участваха 2 756 претенденти от 43 държави в 16 различни категории. КИА Спортидж и Оптима са победители в категория ‘Транспортен дизайн’.

Официалната церемония по връчване на iF наградите традиционно се провежда на първия ден от старта на световното изложение за дигитални информационни технологии – 1 март 2011г., което ще продължи до август същата година.
 

Facebook comments