fbpx KIA с премиера на Stonic и концептуална разработка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Международен автосалон Франкфурт 2017

KIA с премиера на Stonic и концептуална разработка

На международния автосалон във Франкфурт, днес, за първи път пред широката аудитория, КИА показа концептуалната разработка Proceed, заедно с редица нови серийни модели.

Конструиран в дизайнерския център на марката във Франкфурт, Proceed демонстрира визията на следващо поколение KIA cee’d. Заедно с дебюта на концептуалната разработка, премиера ще осъществи изцяло новият модел на марката – компактният кросоувър Стоник. X-линията на Пиканто и усъвършенстваният модел Соренто ще бъдат показани за първи път преди серийното им производство, планирано за края на 2017г.

Световна премиера на концептуалната разработка Kia Proceed Представен пред широката аудитория за първи път днес, концептът демонстрира нова дизайнерска линия в гамата на КИА. Уголеменият хечбек запaзва атлетичната форма на настоящия модел pro_cee’d, комбинирайки динамичната визия на своя предшественик с гъвкавост и функционалност. Формата на прототипа наподобява перка на акула, което обяснява липсата на Б-колони, докато страничните извивки оставят усещане за обем и подчертават мускулестата задна част на автомобила. Прототипът е изпълнен в екстериорен цвят ‘Lava Red’ – комбинация от множество ръчно нанесени слоеве черно, хромирано сиво и червен лак.  Интериорът на модела е инспириран от бутиковата, висша мода. Задните седалки са облечени в ръчно изработена черна тъкан със сатенени нишки, които преливат в облицовката на вратите.

Световна премиера правио изцяло новия компактен кросоувър КИА Стоник, който е изключително важен за марката модел, който се включва със силна заявка за успех в най-бързо разрастващия се автомобилен сегмент в Европа. Завладяващо присъствие и уверена осанка - новото попълнение в гамата на КИА е най-адаптивният за персонализация модел на марката до този момент, по отношение както на екстериора, така и на разнообразието от интериорни цветови комбинации.

Впечатляващият дизайн на Стоник моментално разкрива произхода на модела -асоциираната с КИА радиаторна решетка тип "тигров нос" е подчертана от хроминарана обкантваща рамка, a ‘Targa’ стилът, който Стоник предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, инспирирани от дизайна на прототипа Provo.

Интериорът предлага на бъдещите собственици на Стоник, подобно на екстериора, многообразие от възможности за персонализация. Ергономично проектиран, моделът е оборудван с редица иновативни технологии за подобряване на комфорта, удобството, нивото на свързаност и безопасност. Благодарение на интелигентната компановка вътрешното пространство е увеличено с водещо в сегмента пространство за раменете, краката и главата на пътниците.